Tadiću, odlikuj Drekslermajer

Vlada Vojvodine predložiće predsedniku Srbije Borisu Tadiću da zlatnom medaljom odlikuje nemačku kompaniju Drekslermajer.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.04.2011.

19:52

Default images

Ta kompanija u Srbiji ima registrovano sedište u Zrenjaninu i zapošljava 1.635 radnika.

Odlikovanje bi se toj kompaniji dodelilo i za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti proizvodnje i izvoza, navodi se u inicijativi koju je pokrajinskoj vladi podneo njen premijer Bojan Pajtić.

Kompanija Drekslermajer je jedan od vodećih svetskih proizvođača kablovskih setova za automobilsku industriju koja posluje na 48 lokacija u svetu i zapošljava više od 38.000 ljudi.

Ta kompanija je od 2007. godine u Srbiju investirala više od sedam miliona evra. Prema podacima Regionalne privredne komore Zrenjanin, Drekslermajer je najveći izvoznik srednjeg Banata.

Nakon integrisanja novih proizvodnih linija u 2012. godini planirano je da fabrika zapošljava ukupno 1.900 ljudi.

Predlog za dodelu zlatne medalje za zasluge Srbije naći će se na dnevnom redu sutrašnje sednice Vlade Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: