Bajec: Politika usporava Srbiju

Ekonomski savetnik srpskog premijera Jurij Bajec ocenio je da bi trenutni politički događaji mogli da uspore Srbiju u približavanju Evropskoj uniji.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.04.2011.

19:22

Default images

"U ovom trenutku u Beogradu se stvara politička drama, koja nije nimalo naivna. Sve mi ovo liči na neku vrstu okidača koji može da poremeti političku stabilnost i mir koji su potrebni da bi se Srbija u narednim mesecima osposobila da dobije kandidaturu i počne pregovore o ulasku u EU", rekao je on.

Bajec smatra da je važniji put do EU, jer vodi do evropskih vrednosti, nego sam trenutak ulaska u Uniju. On je istakao da Srbija mora da obezbedi stabilan politički i pravni okvir da bi privukla strane investicije, na koje mora da se oslanja u narednim godinama.

Prema njegovim rečima, na putu ka EU Srbiji predstoji nekoliko važnih stvari, među kojima je donošenje potrebnih zakona, uključujući o restituciji.

Srbija će, kako je istakao Bajec, morati da radi na stvaranju stabilnog političkog i privrednog ambijenta, na smanjenju korupcije i sive ekonomije, kao i bržoj izgradnji infrastrukture.

Ekonomski gledano, najveći efekat ulaska u EU će biti jačanje konkurentnosti domaće privrede, kao i jačanje konkurencije na tržištu, rekao je Jurij Bajec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: