Milošević: Radim za Ruse ali i Srbe

Borislav Milošević kaže da je lično vrlo duboko zainteresovan da posao remonta i izgradnje pruge u Srbiji iz ruskog kredita od 800 miliona dolara bude uspešan.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

14:19

Default images

„Ja sam tako, formacijski da kažem, na ruskoj strani, savetnik te firme Zarubež stroj tehnologija, ali lično sam vrlo duboko zainteresovan da stvar uspe i bude uzajamno korisna i uzajamno efikasna. Tu treba puno raditi, to je nekoliko krupnih objekata mašinske strukture“, kazao je Milošević za B92.

Bivši ambasador Jugoslavije i brat bivšeg predsednika Srbije Slobodana Milošević, biće savetnik generalnog direktora kompanije Zarubež stroj tehnologije.

Ta firma ćerka Ruskih železnica će se baviti direktno realizacijom ruskog kredita od 800 miliona dolara za srpsku železnicu.

Od ponedeljka Milošević će biti na novom poslu, a od njega se očekuje da pomogne u realizaciji dogovora koji je u petak postignut u Beogradu.

Milošević je izrazio je nadu da će srpske vlasti shvatiti da se radi o velikom poslu i da će dati svoj doprinos.

„Nisu gotovi projekti, treba izraditi dokumentaciju. To su prvi koraci, onda se na toj osnovi i definiše kredit. Moraju se proveriti i vrednosti. Za našu zemlju i naš narod je od velikog značaja da se i Bograd- Bar remontuje i da se Valjevo- Loznica napravi i ovaj krak do Pančeva i beogradski železnički čvori Zemunska stanica, sve su to objekti dobri i značajni“, navodi Milošević.

On, ipak, dodaje da se radi o sasvim običnom poslu.

To je savršeno običa stvar. Ne verujem da to nekoga naročito interesuje, jedna obična stvar, jedan posao“.

Na pitanje da li će biti angažovan i na nekim drugim zajedničkim poslovima Srbije i Rusije, Milošević je kazao: „Ovaj posao nije manji od dva- tri godine, tako da meni je dosta, ne tražim ja više posla. To lično nema nekog značaja. Ova firma ocenjuje da mogu biti koristan, zato su me i uzeli“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: