DiB "proverava" srpske kompanije

Bonitetne kuće "Dan end Bredstrit" i "Rejting" lansirale su nov proizvod za dokazivanje kredibilnosti srpskih kompanija na internetu.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.04.2011.

13:25

Default images

Kompanije čije poslovanje verifikuje DiB na svojim internet stranicama moći će da postaviće "D-U-N-S RegisteredTM sertifikat" što je značajna prepuruka za potencijalne partnere.

Kako navode u Rejtingu, nedostatak transparentnosti u "onlajn" (on-line) trgovini i dalje predstavlja prepreku i da je za svaku kompaniju izazov da dokaže kredibilnost.

"Od toga šta će zainteresovani partner saznati ko stoji iza sajta kompanije zavisiće i njegova odluka o saradnji. Ovo se odnosi podjednako i na kupce i na dobavljače. Sajt kompanije je po pravilu prvi izvor informacija na osnovu kojih se zainteresovani internet posetilac odlučuje o uspostavljanju kontakta", navodi se u saopštenju kompanije.

Oni navode i da sadašnje poslovno okruženje ne pruža poverenje u autentičnost internet prezentacije.

"D-U-N-S RegisteredTM sertifikat" potvrđuje da je D&B verifikovao kompaniju što će olakšati poslovanje i uspostaviti poverenje među partnerima", objašnjava Rejting.

Do sada je D&B sertifikat na svoje internet stranice postavilo više od 25.000 kompanija. U Evropi je ova usluga nova i primenjuje se samo u Švedskoj i Finskoj. Srpska bonitetna kuća "Rejting" je sa svojim partnerskim kompanijama postigla dogovor sa D&B da mogućnost sertifikovanja od danas imaju i kompanije iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: