Prijava DRI protiv EMS-a

Državna revizorska institucija podnela je prekršajnu prijavu protiv odgovornih u Elektromreži Srbije zbog nepoštovanja Zakona o javnim nabavkama.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.04.2011.

11:18

Default images

DRI je prekršajnu prijavu podnela protiv Elektromreže Srbije i generalnog direktora i zamenika generalnog direktora, posle kontrole poslovanja tog javnog preduzeća u 2009. godini i o utvrđenim nepravilnostima obavestila Skupštinu Srbije.

Revozori su utvrdili da su Elektromreže Srbije ugovorile posao sa zavisnim preduzećem Elektroistok-izgradnja od 167,2 miliona dinara bez sprovođenja postupka javne nabavke.

Za te radove Elektroistok-izgradnja je, posle prikupljanja ponuda, angažovala druga preduzeća.

DRI je, pored Elektromreža, sprovela kontrolu poslovanja u 2009. godinu još dva javna preduzeća - Skloništa Srbije i Transnafta iz Pančeva.

Ta institucija je sredinom marta ove godine podnela prijavu za privredni pretup protiv Skloništa Srbije kao pravnog lica i protiv direktora tog preduzeća kao odgovornog lica.

Izveštaj DRI o rezultatima kontrole u Transnafti još nije objavljen.

Državni revizori će ove godine sprovesti kontrolu poslovanja u 2010. godini većeg broja javnih preduzeća, među kojima je i Jat ervejz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: