Rajfajzen odobrava reprogram

Rajfajzen banka je počela sa prijemom zahteva za reprogram kredita stanovništvu u skladu sa preporukama vlade u okviru programa finansijske podrške građanima.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.04.2011.

09:37

Default images

U toj banci kažu da će se novim setom mera, u skladu sa programom vlade, dodatno klijentima olakšati otplata kredita.

Većina banaka u Srbiji prihvatila je preporuku o reprogramu, ali još uvek prilagođavaju interna pravila. Većina banaka je najavila da će u narednih para dana početi sa prijemom zahteva za reprogram.

Programom je predviđeno da reprogram mogu da koriste korisnici dugoročnih kredita koji imaju rok otplate duži od 12 meseci, kod kojih je platežna sposobnost privremeno umanjena, koji su u docnji ne dužoj od 180 dana i korisnici kredita čija je otplata počela pre 31. decembra 2010. godine.

Prema programu reprograma kredita, prema ranijim procenama, mogla bi da bude odložena otplata ukupno 328.000 kredita građana, od čega su 72.000 potrošački, 13.000 krediti za adaptaciju, 68.000 su stambeni, a 16.000 potrošački krediti.

Uslovima reprograma je predviđeno da se tokom grejs perioda plaća kamata, osim u slučajevima kada je korisnik ostao bez posla, kada banka obračunava kamatu u grejs periodu i pripisuje je glavnici.

Za kredite kod kojih je rok otplate do 36 meseci, grejs period ne može biti duži od 50 odsto preostalog roka otplate kredita. Nije dozvoljeno ni dodatno zaduživanje korisnika kredita koji su u docnji dužoj od 90 dana u toku trajanja grejs perioda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: