Belgija među najvećim investitorima

Ministri spoljnih poslova Srbije i Belgije Vuk Jeremić i Stejven Vanakere istakli su značaj evropske integracije Srbije i drugih zemalja regiona.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2011.

16:56

Default images

Oni su naglasili i važnost investicije belgijske kompanije Delez, koja je kupila trgovinski lanac Maksi.

"Želim da podsetim da je Belgija od skoro jedan od najznačajnijih investitora u ovu zemlju i to je pozitivan signal za investitore širom sveta", rekao je Jeremić posle razgovora sa Vanakereom.

On je izrazio nadu da će investicija Deleza imati pozitivan efekat na ostale investitore da se anagažuju u Srbiji kako bi se nastavio rad na poboljšanju ekonomskih prilika, što je prioritet Vlade Srbije.

Vanakere je naglasio da je izuzetno zadovoljan što je jedna velika belgijska firma odlučila da investira u Srbiji gotovo milijardu evra.

On je dodao da se Belgija nalazi u "srcu EU" i podsetio da je njegova zemlja predsedavala EU kada je kandidatura Srbije prosleđena Evropskoj komisiji.

"Smatram da to dokazuje da Belgija želi da se Srbija pridruži EU", rekao je Vanakere i izrazio zadovoljstvo zbog razgovora sa Jeremićem oko koraka koje Srbija preduzima da ispuni uslove za pridruživanje EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: