Tender paravan za prodaju Telekoma

Tender za prodaju Telekoma Srbija bio je "paravan" da se prikrije da je već postojao dogovor o prodaji tog mobilnog operatora poznatom kupcu, kaže Verica Barać.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

15:56

Default images

"Ostale kompanije koje su bile zainteresovane za kupovinu Telekoma saznale su za tajne dogovore i nameštanje prodaje za poznatog kupca, zbog čega nisu ni učestovale na tenderu", rekla je predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije.

Prema njenim rečima, da je tender za prodaju Telekoma Srbije bio ispravan, ne bi bila prihvaćena jedina ponuda koje je ispod minimalne cene od 1,4 milijarde evra.

Jedinu ponudu za kupovinu Telekoma Srbije dostavio je Telekom Austrije koji je ponudio 950 miliona evra i investicije od 450 miliona evra. Vlada Srbije je po drugi put produžila rok Telekomu Austrija da poboljša ponudu.

"Ozbiljni strani investitori su pokazali da nemaju poverenja u ono što radi Vlada Srbije i nisu dale ponudu za Telekom, jer su znali da se radi o unapred nameštenom poslu", rekla je Barać.

Ona je istakla da slučajevi kao što je prodaje Telekoma "diskvalifikuju zemlju u ozbiljnim poslovnim krugovima".

Austrijskom Telekomu 3. maja ističe rok da dostavi poboljsanu ponudu za Telekom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: