Minimalac od juna 102 dinara

Sindikati, poslodavci i Vlada Srbije usaglasili su danas minimalnu cenu rada od 102 dinara po satu, koja će važiti od juna ove godine.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 14.04.2011.

14:10

Default images

Predsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović kaže da Socijalnim sporazumom niko u potpunosti nije zadovoljan, ali da nijedna od stranaka nije u potpunosti ni nezadovoljna.

"Pronašli smo kompromis. Uspeli smo da napravimo predlog sporazuma koji je rezultat višednevnog usaglašsvanja. Budući da ima više pitanja prirodno je da su neki nekim pitanjem zadovoljni, a neki nezadovoljni", objasnio je Orbović.

Orbović je kazao da će Socijalni sporazum stvoriti bolji privredni ambijent jer se, kako je rekao, država obavezuje da će izmirivati svoje obaveze, što bi bio kvalitetativni pomak u privredi i što će bar malo povećati standard.

Šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović je rekao da o tom dogovoru treba da se izjasne sindikalne centrale i da ga Vlada usvoji na sednici u četvrtak, kako bi odmah potom bio potpisan socijalni sporazum.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je da je minimalna cena rada od 102 dinara kompromisno rešenje, jer je zahtev sindikata bio da ona iznosi 105 dinara, a vlada je nudila od 98 do 100 dinara po satu.

Atanacković je najavio da će u četvrtak, 21. aprila biti održana sednica Socijalno-ekonomskog saveta na kojoj će biti i potpisan socijalni sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: