Dulić će napokon biti i ortoped

Administrativni odbor parlamenta odobrio je zahtev ministra Olivera Dulića da obavlja dopunski rad u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

11:20

Default images

Dulić će, prema ugovoru o dopunskom radu, koji je sačinio sa Zavodom, a koji je predočen članovima Odbora, obavljati dopunski rad u toj zdravstvenoj ustanovi jednom nedeljno po tri sata, a najviše do trećine svog punog radnog vremena.

On će biti angažovan na poslovima kliničkih pregleda lekara konsultanta - ortopeda i učestvovati u Programu kontinuirane edukacije iz svoje specijalnosti.

Ministar je ugovor sa Zavodom sklopio za 2011. godinu, a za taj posao primaće 6.000 dinara neto po jednom dolasku.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioner ne može da obavlja drugi posao ili delatnost sa punim radnim vremenom, ali može da se bavi naučnoistraživačkim radom, nastavnom, kulturno-umetničkom, humanitarnom i sportskom aktivnošću bez saglasnosti Agencije ako time ne ugrožava nepristrasno obavljanje i ugled javne funkcije.

Agencija može na zahtev funkcionera da da saglasnost za obavljanje i drugih poslova, odnosno delatnosti, ali funkcioner, uz zahtev Agenciji, mora da dostavi pozitivno mišljenje organa koji ga je izabrao, postavio ili imenovao na javnu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: