Nastavak sage Telekom, rok 3. maj

Vlada Srbije produžila je rok Telekomu Austrije da poboljša ponudu za kupovinu većinskog paketa Telekoma Srbije do 3. maja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.04.2011.

11:09

Default images

Telekom Austrija je saopštio da je razlog za produžetak roka potreba da se dostave dodatne informacije, o čemu ih je obavestilo Ministarstvo finansija.

Prvobitni rok od 15 dana Telekomu Austriji da poboljša ponudu za kupovinu 51 odsto Telekoma Srbije ističe danas.

Premijer Srbije Mirko Cvetković ranije danas je kazao da još nije stigla poboljšana finansijska ponuda Telekoma Austrija za kupovinu kapitala srpskog Telekoma.

On je, međutim, nagovestio da ima indikacija da će ta austrijska kompanija danas, do isteka roka, dostaviti novu ponudu za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbija.

Ponuda Telekoma Austrija biće prihvaćena samo ako sadrži 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala Telekoma Srbija, naglasio je Cvetković i napomenuo da je to jedan od mogućih ishoda.

Prema njegovim rečima drugi ishod bi bio da Telekom Austrija ne poboljša finansijsku ponudu što bi za Srbiju bilo neprihvatljivo, dok bi treća opcija bila da Telekom Austrija poboljša ponudu, ali da ona bude ispod 1,4 milijarde evra za većinski udeo u srpskom Telekomu.

U tom slučaju, kako je objasnio Cvetković, otvorili bi se novi pregovori da Telekom Austrija poboljša svoju ponudu.
Premijer je objasnio da neće biti novog produžetka roka za poboljšanje ponude, navodeći da se može očekivati samo otvaranje posebnog roka za pregovore.

Odgovarajući na pitanje šta bi po njemu bila pristojna ponuda za većinski udeo u Telekomu Srbija, Cvetković je rekao da bi to bilo minimum 1,4 milijardi evra ili više od toga dok bi svaka ponuda ispod propisane cene za kapital bila "nepristojna ponuda".

Cvetković je kazao da će javnost o svemu biti obaveštena dan nakon pristizanja ponude i njene analize.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: