Radujko odlazi, Telekom se prodaje?

Dan pre isteka roka za dogovor sa Telekomom Austrije, generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko povlači se sa te funkcije, saznaje B92.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 11.04.2011.

15:23

Default images

Radujko će zameniti Dragora Hibera na mestu predsednika UO Telekomaa, a namerava da karijeru nastavi u privatnom sektoru.

Rok za odgovor Austrijanaca da li će poboljšati ponudu za kupovinu 51 odsto Telekoma Srbije ističe sutra, a Radujko je ranije najavljivao da će na mestu prvog čoveka nacionalne telekomunikacione kompanije ostati do njene prodaje. Kako saznajemo, razlog zbog kojeg odlazi je njegova želja da karijeru nastavi kao menadžer u privatnom sektoru.

Branko Radujko i ranije je najavljivao da će otići iz Telekoma a na produžetak mandata pristao je u februaru ove godine ali, kako je tada rekao, samo do okončanja procesa prodaje preduzeća.

Radujko je državi, koja je još većinski akcionar u tom preduzeću, već dao ime osobe koja bi trebalo da ga na tom mestu zameni.

Radujko je funkciju direktora Telekoma obavljao nešto duže od tri godine.

Vlada Srbije ne odustaje od svoje ponude od milijardu i 400 miliona evra koliko trazi za telekom .

U Telekomu Austrija ne žele da odgovaraju na pitanja novinara u vezi sa kupovinom našeg preduzeća jer, kako kažu, pregovori još traju.

Oni su prvobitno ponudili 950 miliona evra uz investicije od 450 miliona evra ali im je srpska strana dala rok od od 15 dana da poboljšaju ponudu. Dok pregovori traju, Komisija za zaštitu konkurencije analizira da li će Telekomu Austrija moći da odobri kupovinu, jer je ta kompanija u Srbiji već vlasnik mobilnog operatera Vip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: