Ima mesta za sve bivše direktore

Od 20 zaposlenih u Turističkoj organizaciji Leskovac (TOL), više od petine čine bivši direktori koji su na tu funkciju dolazili u periodu posle 2000. godine.

Srbija

Izvor: Blic

Ponedeljak, 11.04.2011.

12:06

Default images

Birani su i smenjivani onako kako su se menjale partije u lokalnoj vlasti i niko od njih posle smene nije odlazio, već je dobijao mesto pomoćnika ili stručnog saradnika.

Radivojevića, koji je član DSS, zamenio je Ranko Cakić iz Nove Srbije i on je tu dužnost obavljao do 2004. godine kada je u fotelju direktora seo Ljubiša Stanojković iz nekadašnje SNS, stranke bivšeg predsednika opštine Leskovac Gojka Veličkovića. Zatim je za direktora imenovan Saša Marković iz DS, a sada funkciju prvog čoveka ove turističke organizacije obavlja Žikica Nestorović iz SPS. Njegov zamenik je Ivan Tasić, jedina nestranačka ličnost u direktorskom nizu, a Marković ima funkciju pomoćnika direktora.

“ Mi smo jedan od retkih kolektiva u kome se radna atmosfera obavlja u besprekornoj harmoniji. Svako ima svoja zaduženja, svi se međusobno uvažavamo i prihvatamo sugestije i kritike. O politici i o našim strankama pričamo samo u šali. Idemo jedni kod drugih na rođendane i druga porodična slavlja, a do pre godinu i po dana, nas petorica smo zajedno išli na pecanje” pričaju Nestorović i Stanojković.

Među njima nema surevnjivosti i svađa i jedan su od retkih kolektiva, tvrde, gde vlada harmonija.

Smešno mi je kada slušam priče o svađama i nadmudrivanjima bivšeg i sadašnjeg direktora u nekim gradskim preduzećima. Realnost je takva da nas postavljaju stranke koje trenutno imaju vlast, a smenjuju one koje preuzmu tu vlast. Ako se to prihvati kao činjenica, onda nema razloga za nervozu i zavist” , ocenjuje Miroljub Radivojević, koji je na funkciji direktora TOL-a bio od 2001. do 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: