Šoškić: Moguć aranžman sa MMF

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić kaže da je moguće da sredinom godine Srbija sklopi novi stend-baj aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.04.2011.

11:11

Default images

Šoškić je rekao da bi to bio aranžman iz predostrožnosti koji bi podrazumevao da se novac povlači samo u slučaju neočekivanih potresa na tržištu.

Guverner je istakao da se zalaže da to bude aranžman na dve godine i da je premijer Mirko Cvetković saglasan da bi Srbiji bilo od koristi da sklopi takav aranžman sa Fondom.

Kako je dodao, još nije definisano kolika bi bila vrednost tog aranžmana, odnosno kolika sredstva bi Srbiji bila potrebna.

Šoškić je kazao i da će od raspoložive poslednje tranše tekućeg aranžmana Srbija od MMF povući samo 50 miliona evra, kako bi se uklopila u kvotu povučenih sredstava koja se otplaćuje pod povoljnim uslovima.

MMF je u petak obavio sedmu, poslednju reviziju stend-baj aranžmana sa Srbijom i odobrio povlačenje 353,3 miliona evra.

Tekući kreditni aranžman sa MMF-om, od ukupno 2,9 milijardi evra, završava se sredinom aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: