Dinkić: Beogradu samo duplo više

Glavnom gradu Srbije trebalo bi da ostane duplo više novca dobijenog od poreza na plate koje su zaradili Beograđani, smatra Mlađan Dinkić.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 09.04.2011.

15:19

Default images

Lider Ujedinjenih regiona Srbije tvrdi, međutim, da Beograd ne bi više trebalo da dobija transfer iz državnog budžeta, već da taj novac uputi siromašnim gradovima i opštinama iz kojih mladi odlaze i dolaze u Beograd.

"To onda koristi Beograđanima, jer ako svi mladi iz cele Srbije pohitaju u Beograd kad završe školu i ostave svoje roditelje ovde će biti sve veća gužva, treba nam ne dva nego sigurno pet mostova u Beogradu da bismo premostili problem saobraćaja", istakao je Dinkić. Predsednik Ujedinjenih regiona Srbijeje kazao da je do sada prikupljeno oko 85.000 potpisa za decentralizaciju Srbije.

"Do sinoć je 85.000 građana Srbije dalo potpis za našu peticiju za decentralizaciju Srbije, a očekujemo da do kraja ovog vikenda broj potpisnika peticije premaši 100.000", kazao je Dinkić u centru Beograda tokom ulične akcije URS-a.

Kako je naveo, peticijom za decentralizaciju se traži pravednija preraspodela novca ka gradovima i opštinama, jer "imamo centralistički sistem u Srbiji koji nije dobar ni za jedan grad, kao ni za jednu opštinu".

Dinkić je naveo da akcija URS za decentralizaciju Srbije nije deo predizborne kampanje te stranke, budući da je njihova namera da se ti zakoni usvoje do leta, do kada, kako je rekao, izbora sigurno neće biti.

Uličnoj akciji prikupljanja potpisa za decentralizaciju Srbije u centru Beograda, pored Dinkića prisustvovali su i potpredsednica URS-a Snežana Samardžić-Marković, ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, kao i član Gradskog veća Miroslav Čučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: