Orbović: Vlada "ćuti" o minimalcu

Vlada Srbije je ponovo pokazala neodgovornost jer sindikatima i poslodavcima još nije dostavila predlog sporazuma o minimalnoj ceni rada, kaže Ljubisav Orbović.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 06.04.2011.

16:17

Default images

Predsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović je podsetio da je premijer Mirko Cvetković najavio da će do 8. aprila biti postignut dogovor vlade, sindikata i poslodavaca o merama za izlazak iz ekonomske krize i da će do tada biti definisana minimalna cena rada.

Orbović je naveo da vlada "svojim ponašanjem dovodi u pitanje da li će išta biti od tog sporazuma ". "Nismo dobili predlog tog sporazuma, ali reprezentativni sindikati se dogovoraju šta je za nas prihvatljivo i kako bi sporazum trebalo da izgleda", kazao je Orbović.

Predstavnici tri strane u Socijalno-ekonomskom savetu imaju različite predloge o minimalnoj ceni rada.

Ministarstvo rada je predložilo da minimalna cena rada po satu iznosi 98 dinara, predstavnici poslodavaca smatraju da je prihvatljiva cena od 96 dinara, dok je stav sindikata bio da ne bude manja od 105 dinara.

Orbović je potvrdio da Samostalni sindikat nije promenio stav o minimalnoj satnici i zauzeo se da novi socijalni sporazum reguliše i druga pitanja koja su od značaja za zaposlene.

"Sporazum bi, pre svega, morao da reguliše prava zaposlenih i zaštitu radnih mesta. Ukoliko to ne bude predloženo nećemo ga popisati", rekao je Orbović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: