Dulić: Građevina više nije u krizi

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da će država ove godine investirati više od 500 miliona evra u izgradnju objekata.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.04.2011.

15:38

Default images

Država će, kako je precizirao graditi stanove, ali i druge objekte od državnog značaja.

Dulić je istakao da građevinski sektor u Srbiji beleži rast već treći mesec zaredom "i to je prvi put nakon dve godine".

Rast u januaru i februaru, kako je dodao, bio je između 0,2 i 0,3 odsto, što nije visoko, ali trend ukazuje na stabilan rast. "Očekujemo da ćemo zahvaljujući velikim građevinskim projektima koji pre svega dolaze od investicija države uspeti da u ovoj godini građevinski sektor podignemo, da on učestvuje ukupno u rastu bruto nacionalnog dohotka i da uposli građevinsku operativu gotovo u potpunosti", rekao je Dulić.

Ministar je naveo da nije tačno da je Srbija na 176. mestu po izdavanju građevinskih dozvola, istakavši da nije uputno da se zemlja poredi sa državama u kojima dozvole izdaju partije.

Ministar je najavio da će država nakon što završi posao na izgradnji jeftinih stanova, preorjentisati na socijalnu stanogradnju i istakao da je do sada zahvaljujući državnim podsticajima građevinski sektor preživeo krizu.

On je priznao, doduše, da je veliki broj preduzeća oštećen i da neki neće ni preživeti, ali da je zadatak države da pomogne na različite načine navodeći da je država obezbedila do sada oko 18 milijardi dinara za oko 250 projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: