Kostić: Državno dati sposobnima

Problem nelikvidnosti preduzeća će biti rešen kada neiskorišćeni resursi budu u vlasništvu onih koji znaju njima da upravljaju, smatra biznismen Miodrag Kostić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 01.04.2011.

13:55

Default images

Država bi trebalo da svoje resurse pomogne političkom propagandom, da se iz ruku neuspešnih da uspešnima jer je država u krajnjoj liniji suvlasnik svakog našeg preduzeća, naveo je Kostić, koji je predsednik Udruženja Poslodavac i predsednik MK Grupe.

"Kada u glavama političara to sazre kao ideja, nećemo imati razrušena preduzeća, prazne hale i neće nam sindikat odlučivati po kojoj ceni će se prodavati preduzeća, važno je da sindikat prima plate", rekao je on. Kostić je istakao da "privreda nije adekvatno podeljena između onih koji znaju i koji ne znaju da je vode".

Ističući da bi država trebalo da ima jače instrumente, on je istakao da bi politika Narodne banke Srbije, koliko god bila nezavisna, trebalo da bude usaglašena sa politikom vlade i ministarstva finansija.

"Centralna banka sprovodi politiku žandarma i Međunarodnog monetarnog fonda, a ministarstvo vodi drugu politiku. Ja mislim da je to jedna politika", ukazao je Kostić.

Prema njegovim rečima, NBS i ministarstva bi trebalo da koordiniraju vođenje politike, a sve u cilju podizanja likvidnosti, lakšeg zapošljavanja i dugoročnog finansiranja.

On je dodao da bi trebalo da imamo ekspanzivnu investicionu politiku u narednom periodu.

Da bi postojala konkurentna privreda moraju postojati dugoročni izvori kapitala, izjavio je Kostić i dodao da bi država trebalo da obezbedi dugoročne izvore ili sredstva finansiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: