Kalanović: Dinkić položio žrtvu

Verica Kalanović, potpredsednica Vlade Srbije i zamenica predsednika G17+, kaže da je Mlađan Dinkić položio političku žrtvu da se bi se stvari u Vladi pokrenule

Srbija

Izvor: Danas

Petak, 01.04.2011.

00:05

Default images

Odgovarajući na pitanje da li je Cvetković „loš premijer“, kako smatra njen stranački lider Dinkić, Kalanović objašnjava da "Mirko Cvetković kao ličnost nikada nije bio naša tema. Primedbe koje su iznete odnosile su se na rad Vlade Srbije i način donošenja odluka, na potrebu da se radi energičnije i efikasnije. Premijer je i sam izneo sve te konstatacije".

Potpredsednica Vlade kaže da rekonstrukcija nije značila promenu ciljeva i politike Vlade, već sprovođenja - energičniji pristup rešavanju problema i bolju koordinaciju. "Nastavićemo one mere koje daju dobre rezultate i uvesti nove koje će biti adekvatniji odgovor na uočene probleme. Lično ću insistirati na tome da u donošenju ovakvih odluka maksimalno budu uključeni i svi oni kojih se te mere tiču. To se pre svega odnosi na privrednike", navodi ona i dodaje da je vreme i da učimo jedni od drugih.

"U središtu će mi svakako biti goruća pitanja privrede - načini prevazilaženja nelikvidnosti, opterećenja za privredu, privlačenje investitora i pojačane mere usmerene ka zapošljavanju ljudi", kaže Kalanović.

Na pitanje može li građanima da garantuje bolji život, ona kaže da "može da im garantuje samo da će u ostvarenje tog cilja uložiti celu sebe. Ako se svako od nas tom cilju bude maksimalno posvećen, svakako ćemo ga ostvariti brže. Bolji život ne sme da bude deo političkih parola, nego nešto čemu konkretnim zalaganjem svi doprinosimo".

Ona dodaje da će njeni prioriteti u radu rekonstruisane vlade biti povećanje zaposlenosti i ubrzanje privrednog rasta. "Nove investicije i pokretanje proizvodnje u fabrikama obezbediće da što veći broj ljudi dobije posao, a samim tim i bolji standard građana Srbije i to je ono na čemu ću insistirati i usmeriti svu svoju energiju, snagu i znanje", kaže Kalanović.

"Moj rad će biti zasnovan i na stalnom i neposrednom kontaktu sa privrednicima, udruženjima, stručnjacima i radnicima. Sigurna sam da će mi ovakav način rada omogućiti uvid u sve probleme, ali i potencijale Srbije i rezultirati nizom konkretnih predloga mera koje će biti usmerene ka poboljšanju stanja u privredi, povećanju zapošljavanja i izvoza", naglašava bivša ministarka za NIP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: