Đilas: Srbija openu 10 miliona RSD

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je danas da će uprava ggrada sa 10 miliona dinara pomoći organizaciju teniskog turnira Srbija open.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2011.

15:33

Default images

"Beograd je partner turnira od njegovog nastanka, 2009. godine i srećni smo što je turnir deo grada. Pomoći ćemo organizaciju sa 10 miliona dinara i očekujemo da turnir iz godine u godinu bude sve bolji, pratićemo kako se dalje razvija", rekao je Đilas.

Treći turnir Srbija open održaće se od 23. aprila do 1. maja na terenima Sportskog centra Milan Gale Muškatirović. "U decembru prošle godine sproveli smo istraživanje i ustanovili da su Beograđani ponosni na tri manifestacije - Sajam knjiga, Beogradski maraton i turnir Srbija open. To pokazuje koliko svi žele da na turniru vide tenisere koji nešto vrede i da Beograd bude na teniskoj mapi sveta", rekao je Đilas.

Direktor turnira Goran Djoković rekao je da se nada da će Srbija open u budućnosti napredovati i biti jedan od najboljih u ATP kalendaru.

"Nadam se da ćemo ove sezone pokazati svetu da smo sve bolji. Želimo da bude što više ljudi i da to bude praznik za građane Beograda i cele Srbije. Dobili smo pomoć od grada od 10 miliona dinara i to mnogo znači. Nadam se da ćemo pratiti uspehe Novaka Đokovića i otalih srpskih tenisera i da će, kada dođe vreme, turnir iz kategorije 250 preći u kategoriju 500 i 1000", rekao je Goran Đoković.

Prvi pobednik Srbija opena bio je Novak Djoković, a prošle godine trijumfovao je Amerikanac Sem Kveri.

Specijalnu pozivnicu organizatora dobio je nekada peti teniser sveta Čileanac Fernando Gonzales, koji se na teren vraća posle operacije desnog kuka.

Pored njih, u glavnom žrebu će se naći još četiri tenisera iz kvalifikacija, dvojica tenisera sa "vajld kardom" i dvojica koji su "specijalni izuzeci". U konkurenciji dublova nastupiće 16 parova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: