AOFI kreditirao firme sa 460 mil. €

Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza je u proteklih pet godina izvoznicima odobrila više od 460 miliona evra kratkoročnih kredita za podršku izvoza.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2011.

10:09

Default images

Direktor Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) Milanko Bogosavljević izjavio je da je ta instutucija u tom periodu osigurala izvoz robe u vrednosti od 1,63 milijardi evra.

"Ono što je najbolji pokazatelj direktne podrške izvozu jeste činjenica da je AOFI isplatio i značajnu sumu na osnovu štete naših izvoznika koji su imali gubitak na stranom tržištu. Mi sada u našem portfoliju imamo 300 najvećih izvoznika a sa preko 200 saradjujemo na različite načine", dodao je on. Prema njegovim rečima, značajno je unapređena efikasnost tako da od podnošenja zahteva korisnika do trenutka dobijanja odgovora da li su se kvalifikovali za određeni program ne prođe više od 15 dana.

"Propustili smo šansu da u periodu pre krize otvorimo mogućnosti za dugoročno i projektno finansiranje, što bi doprinelo da se se određeni projekti prate kroz srednjoročno finansiranje a u funkciji izvoza", kazao je Bogosavljević.

U kreditnom portfoliju AOFI najzastupljeniji su prehrambena i prerađivačka industrija, dok u sektoru osiguranja izvoza glavni primat ima metalska industrija.

Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza postoji već pet godina i trenutno, svojim porftoliom obuhvata više od dvestotine kompanija, najvećih izvoznika iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: