Leoni zapošljava još 700 radnika

Firma Leoni iz Prokuplja, koja proizvodi automobilske kablove, otvorila je novu proizvodnu halu u tom gradu na 7.000 kvadratnih metara.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.03.2011.

09:20

Default images

Planirano je da u novom pogonu do kraja ove godine bude zaposleno još oko 700 novih radnika.

To preduzeće, koje je deo nemačke firme koja je u automobilskoj industriji među vodećim svetskim proizvođačima, je u prošloj godini izvezlo na zapadno tržište robu u vrednosti od oko 20 miliona dolara.

Firma Leoni svoje proizvode najčešće plasira na tržište Francuske, Italije u Rusije, a u prokupačkoj opštini radi nepune dve godine.

Rezultati analize poslovanja koju su uradili ekonomisti Privredne komore u Nišu su pokazali da je na rang listi najuspešnijih od 446 preduzeća Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga, prokupačko preduzeće Leoni zauzelo drugo mesto odmah iza pirotskog Tigra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: