Petrović: Fijat naš prvi izvoznik

Ministar trgovine i poljoprivrede Srbije Dušan Petrović kaže da postoje jasni znaci oporavka auto-industrije koja je najviše bila ugrožena ekonomskom krizom.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.03.2011.

19:28

Default images

On je otvarajući 49. međunarodni salon automobila u Beogradu kazao da veliki broj izlagača iz oblasti auto-industrije ukazuje na tu činjenicu.

Ministar trgovine i poljoprivrede Petrović je dodao da se na Beogradskom sajmu po prvi put predstavlja kompanija Fijat automobili Srbija (FAS).

Petrović je izrazio očekivanja da će se naredne godine ta fabrika pojaviti kao najveći izvoznik iz Srbije. "Očekujem da će FAS doprineti da se popravi čitava ekonomija zemlje i da Srbija smanji deficit u spoljnoj trgovini", naglasio je on.

On je dodao da je Srbija otvorena za svakog ko želi da se bavi proizvodnjom električnih vozila jer je to pravac u kojem će u budućnosti ići auto-industrija.

Petrović je pozvao investitore da daju podršku razvoju toj vrsti industrije i dodao da je svestan da postoje problemi u prodaji vozila i da očekuje da će Vlada Srbije i banke u najskorije vreme postići dogovor o reprogramiranju kredita građana što će biti podsticaj kupovini novih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: