Kalanović: Kako zameniti Dinkića

Potpredsednica vlade Srbije Verica Kalanović kaže se pribojava da neće moći u vladi da nadoknadi veliku energiju bivšeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 25.03.2011.

18:27

Default images

"Smatram da je zahtev za njegovo razrešenje bila politička odluka i da je on bio jedan od najboljih ministara", rekla je potredsednica vlade.

Kalanovićeva je objasnila da je sama donela odluku da izađe iz vlade, pre njene rekonstrukcije, zbog "lojalnosti" prema čoveku sa kojim je zajedno stvarala G17 plus.

Ona je precizirala da je ušla u vladu ponovo, zato što je Dinkić zamolio da se vrati i da u nju unese svoj moral, stručnost i energiju.

Ministarka navodi da će se u narednom periodu baviti privrednim i regionalnim razvojem, vekilim infrastrukturnim projektima i stvaranjem povoljnog privrednog ambijenta.

"Pred sobom imam teške i izazovne poslove, ali se ne plašim", rekla je Kalanovićeva i dodala da će koordinirati velike investicione projekte, kao potredsednik vlade i da će se baviti i procesom "giljotine propisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: