Austrijanci čekaju reakciju Vlade

Generalni direktor Telekom Austrija (TA) Hanes Ametsrajeter kaže da ta kompanija očekuje reakciju Vlade Srbije na tu ponudu u roku od pet dana.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.03.2011.

18:09

Default images

On kaže da i pored negativnih reakcija iz Srbije, u vezi ponude koju je njegova kompanija dala za otkup većinskog dela Telkoma Srbija, nije uznemiren.

Ametsrajeter je rekao da Telekom Austrija ima i mogućnost da povuče svoju ponudu, ali o tome u ovom trenutku niko ne razmišlja, a da povećanje kapitala za kupovinu u Srbiji nije potrebno.

Kupovina Telekoma Srbija je, kako je naglasio Ametsrajeter, velika akvizicija, a dalje kupovine u regionu su moguće.

Telekom Austrija jedini je, inače, dostavio ponudu na medjunarodnom tenderu za prodaju 51 odsto kapitala Telekom Srbija. Oni su ponudili 950 miliona evra za kapital Telekoma Srbija i 450 miliona evra za investicije.

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković kaže da vlada neće prodati Telekom Srbija ispod minimalne cene od 1,4 milijarde dolara.

„Odluka da se ne proda Telekom Srbija ispod utvrđene cene ni na koji način neće ugroziti likvidnost budžeta, kao ni finansiranje razvojnih projekata Srbije“, kaže se u izjavi Cvetkovića.

Tender za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma Srbija raspisan je 20. oktobra 2010. godine.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: