Prosvetari zovu ombudsmana u pomoć

Prosvetni sindikati koji štrajkuju od 28. januara obratiće se zbog umanjenja februarskih plata ombudsmanu Saši Jankoviću i Inspektoratu rada.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

14:45

Default images

"Smanjenje plata je nedopustivo i protivzakonito, plate zacepljuju i smanjuju kako stignu, bez ikakvih pravila", najavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji.

Prema njegovim rečima, sindikati nisu dobili poziv Ministarstva prosvete i nauke za nastavak pregovora kao što je to bilo najavljeno prošle nedelje.

Prosvetne radnike koji su proteklih nedelja štrajkovali to je koštalo od 10.000 do 14.000 dinara. Za toliko im je, u proseku, manji drugi deo februarske plate.

Oni zato najavljuju miting i izvode računicu da je smanjenjem plata oštećeno više od 45.000 nastavnika i profesora i to za barem 450 miliona dinara.

U Ministarstvu prosvete, pak, ne žele da odgovaraju na primedbe sindikalaca da je rezanje zarada nezakonito ni da komentarišu plan prosvetara da će pomoć zatražiti i od međunarodnih organizacija.

Štrajkački odbori sva tri sindikata u štrajku danas zasedaju i razmatraju organizaciju protesta ispred Vlade Srbije i generalnog štrajka 25. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: