Država popisuje zadužbine i fondove

Zadužbine, fondacije i fondovi u narednih godinu dana morati da se upišu u elektronski registar, ukoliko žele da nastave sa aktivnostima.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.03.2011.

13:32

Default images

Agencija za privredne registre Srbije saopštila je da će zadužbine, fondacije i fondovi morati da podnesu prijavu za usklađivanje kako bi bili upisani u jedinstveni elektronski Registar zadužbina i fondacija koji je počeo da radi 1. marta ove godine u Agenciji za privredne registre.

"Ukoliko žele da nastave sa aktivnostima, moraće da usklade svoje statute i ostala akta sa odredbama novog Zakona o zadužbinama i fondacijama", ističe APR.

Prema podacima Ministarstva kulture Srbije koje je Agenciji poverilo posao vođenja elektronskog registra, očekuje se da će se oko 1.000 postojećih zadužbina i fondacija obratiti Agenciji radi upisa u ovaj registar.

Pored tog registra, Agencija je počela da vodi i postupke za upis predstavništava stranih zadužbina i fondacija u novouspostavljeni Registar predstavništava stranih zadužbina i fondacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: