Beko treći put tužio Vericu Barać

Beogradski biznismen Milan Beko podneo je treću tužbu protiv Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije i predsednice Saveta Verice Barać.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.03.2011.

11:18

Default images

Savet je ocenio da je to svojevrsni pritisak na to nezavisno telo.

"Za nepunih mesec i po na adresu Saveta za borbu protiv korupcije, stigle su čak tri tužbe Milana Beka. Poslednja tužba je stigla 9. marta kojom Beko traži da se sa zvanične web prezentacije Saveta ukloni krivična prijava Saveta zbog nezakonitog preuzimanja akcija Luke Beograd", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Beko u najnovijoj tužbi naveo da je postavljanjem tog dokumenta na sajt Saveta o njemu u javnosti stvorena slika kao o "okorelom kriminalcu".

"Prijave za klevetu koje se podnose zbog činjenica do kojih je Savet došao u svojim istraživanjima i izneo ih u javnost, Savet doživljava kao pokušaj da se spreči istraživanje korupcije i upoznavanje gradjana sa ovim problemom, dok Vlada takve pokušaje, faktički, ohrabruje svojim odbijanjem da zauzme stav u odnosu na pritiske", ukazao je Savet.

Dodaje se da "učestale tužbe koje stižu Savetu, kao i naručeni tekstovi u pojedinim medijima, koji su u vlasništvu ili pod kontrolom tajkuna i povlašćenih pojedinaca, nedvosmisleno pokazuju da se nastavlja i intenzivira sinhronizovan pritisak na to telo".

U prvoj tužbi protiv Baraćeve, podnete 14. januara, Beko je tražio odšetu od dva miliona dinara. Tuzba se odnosila na analizu Saveta o antimonopolskim propisima u Srbiji, u kojoj je Beko označen kao jedan od monopolista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: