Đoković: Ne damo Telekom "budzašto"

Predsednik radne grupe za prodaju Telekoma Srbija Vuk Đoković kaže za B92 da Vlada sigurno neće prodati Telekom po svaku cenu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2011.

18:56

Default images

On navodi da Telekom može promeniti vlasnika samo po ceni koja je „dovoljna“, naglašavajući da je, prema ranijem zaključku Vlade Srbije, minimalna cena za 51 odsto akcija Telekoma Srbija 1,4 milijarde evra.

Kao garanciju da Telekom neće biti prodat „budzašto“, Đoković napominje i da Srbija ne prodaje svoj paket akcija samostalno, već uz 20 odsto udela grčke kompanije OTE. "Grci sigurno neće pristati na bilo koju cenu“, naglašava Vuk Đoković. Komentarišući to što je na tender stigla samo jedna ponuda, dok su predstavnici države poslednjih dana najavljivali barem četiri, on kaže da je „dobra vest što je stigla i ta jedna ponuda“.

Đoković objašnjava da interes velike kompanije koja dolazi iz Evropske unije kakva je Telekom Austrija govori da je Srbija prepoznata kao perspektivno i stabilno tržište.

On, ipak, potvrđuje da je ponuda koju su Austrijanci dali za Telekom niža od traženih 1,4 milijarde evra i dodaje da će radna grupa i savetnik za prodaju Telekoma razmotriti „šta dalje treba uraditi“.

„Mi možemo uputiti poziv Telekomu Austrija da poveća svoju ponudu kako bi zadovoljila uslove tendera“, kaže Đoković. On, istovremeno, negira navode štampe u Austriji da je ponuda njihovog Telekoma sračunato data ispod cene kako bi se sprečili direktni pregovori Srbije sa Dojče telekomom.

Đoković nije želeo da spekuliše zašto se drugi interesenti nisu pojavili sa ponudom, rekavši da je možda razlog za to činjenica da se tržište još nije stabilizovalo ili im se možda cena učinila prevelikom. Konkretno, kaže on, kompanija Amerika movil Karlosa Slima je u ovom trenutku pomerila svoj fokus na akviziciju Telekoma u Poljskoj koja je mnogo veće trište od našeg.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: