Sindikat Telekoma: Tender propao

Sindikat Telekoma Srbije smatra da je tender za prodaju te kompanije propao jer dostavljena ponuda Telekoma Austrija ne odgovara tenderskim uslovima.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2011.

16:58

Default images

"Vlada Srbije je propisala minimalnu cenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija Telekoma i ponuđač koji ne ispuni taj uslov ne može da bude kvalifikovan kao potencijalni kupac", rekao je predsednik tog sindikata Miroslav Joksimović.

"Na osnovu ponude Telekoma Austrija jasni su planovi te kompanije da srpski Telekom kupi po povoljnoj ceni, a da kasnije novac za investicije obezbedi iz dobiti preduzeća", rekao je Joksimović.

On je dodao da zaposleni u Telekomu očekuju da Vlada Srbije poništi tender za prodaju te kompanije i da novi ne raspisuje dok se ne proceni da se može postići bolja cena.

Pocena Sindikata Telekoma Srbije je da će to preduzeće biti u povoljnijoj poziciji od 2013. godina, kada će biti završena isplata kredita za kupovinu Telekoma Srpske. Tada će, prema računici sidikata, dobit Telekoma biti oko 300 miliona evra, pa bi država za 31 odsto akcija mogla da dobije oko 840 miliona evra.

Telekom Austrija je jedini dostavio ponudu na tenderu za prodaju Telekoma Srbiji i za 51 odsto kapitala te kompanije nudi cenu od 950 miliona evra a za investicije 450 miliona evra.

Vlada Srbije prodaje 31 odsto akcija u Telekomu, a grčki OTE svoj udeo od 20 odsto, što znači da bi prihvatanjem ponude Telekoma Austrija državni paket vredeo oko 560 miliona evra.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: