Petrović: Građani su nam prva briga

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović kaže da će u toku ove sedmice to ministarstvo izaći sa konkretnim predlozima mera za cenu hleba.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.03.2011.

13:31

Default images

Petrović je kazao da se vode razgovori na tehničkom nivou i da se u toku ove nedelje očekuju konkretni rezultati.

Petrović je naglasio da Vlada Srbije sprema i druge mere kojima će regulisati poremećaje na tržištu osnovnih životnih namirnica i koje će vrlo brzo izneti u javnost kao jedan celoviti sistem, ali nije precizirao kada.

On je dodao da je glavni zadatak Ministarstva poljoprivrede i trgovine Srbije da sve poremećaje na tržištu životnih namirnica svede na najmanju moguću meru, potsećajući da je prošle nedelje doneta odluko o zabrani izvoza pšenice i brašna iz Srbije na tri meseca. "Proučavamo sve primedbe koje smo dobili na ovu meru i svaki legitiman interes a koji ne ugrožava interese gradjana Srbije biće zaštićen. Svako ko u ovoj zemlji živi i plaća porez je prva briga Vlade Srbije i ministarstva poljoprivrede i trgovine", kazao je on.

Petrović je dodao da sve dok bude bila na snazi zabrana izvoza pšenice iz Srbije, neće moći da se realizuju ni ranije potpisani sporazumi o pozajmici pšenice.

"Razmatramo aspekte oko izvoza brašna po ranije potpisanim sporazumima, ali ne i pšenice. Videćemo da li je moguće da izađemo u susret našim mlinarima, ali i kupcima koje oni imaju u regionu", kazao je srpski ministar trgovine i poljoprivrede.

Vlada Srbije je 16. marta odlučila da na tri meseca zabrani izvoz pšenice i brašna, kako bi stabilizovala domaće tržište.

Izvoz pšenice iz Srbije premašio je 640.000 tona, a bilansima je bio predvidjen izvoz od pola miliona tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: