Palma nudi besplatno zemlju

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković-Palma ponudio je preduzetnicima iz Italije na poklon četiri hektara zemljišta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.03.2011.

09:23

Default images

Zemljište se nalazi u industrijskoj zoni koja se na površini od 150 hektara, nalazi kraj međunarodnog autoputa i železničke stanice.

Marković je rekao da je uslov da preduzetnici iz italijanskog grada Peskara dobiju potpuno infrastrukturno opremljena četiri hektra u industrijskoj zoni, zapošljavanje radnike iz Jagodine. On je ponudio i stipendije i plaćene sve troškove boravka u Jagodini trojici studenata iz Peskare koji bi studirali na nekom od fakulteta u Jagodini.

"S obzirom da ste vi bogati, tražim da i tri studenta iz Jagodine, po istim uslovima studiraju na Univerzitetu 'Gabrijel Danuncio' u Peskari", rekao je Marković.

Zamenik gradonačelnika Peskare Luciano Vigino Palusci je istakao da je delegacija Peskare pripremila plan saradnje privrede dva grada, koga će prestaviti na sastanku sa rukovodstvom Jagodine, uz mogućnost realizacija za 150 dana.

On je izrazio očekivanja da će privrednici Peskara i Jagdine "ostvariti dobru saradenju na evropskim nivou".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: