Koalicija: Čekamo Dulićevu tužbu

Koalicija za nadzor javnih finansija očekuje krivičnu prijavu ministra Olivera Dulića, nakon tvrdnje da će on potrošiti još 23,6 miliona dinara na promociju.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 11.03.2011.

13:51

Default images

Toliku sumu Dulić je potrošio i u prethodne dve godine za promociju akcije "Očistimo Srbiju", a sada namerava da učini isto, piše na sajtu te organizacije (www.nadzor.org.rs.).

"Naravno, za Koaliciju je nesporno da na optuženičkoj klupi, zbog teških zloupotreba, mora sedeti Oliver Dulić", navodi se u saopštenju.

Koaliciju za nadzor javnih finansija objavila je dokumenta na osnovu kojeg je zaključila da će ministarstvo podržati turnir u iznosu od 23,6 miliona dinara.

Ta NGO podsetila je građane i da je Dulić pre sаmo nešto više od mesed dаnа, 02. februаrа 2011. godine, izjаvio dа "ne znа bolju osobu" zа promotivne аktivnosti zаštite životne sredine od teniserа Novаkа Đokovićа i da je dodаo: "Molim pogotovu one koji pokušаvаju dа nаpаdnu sve ono što mi rаdimo – nemojte dа dirаte аkciju Očistimo Srbiju, jer je vrlo znаčаjnа i ove godine će biti nаstаvljenа istim intenzitetom".
Ta organizacija da li je to ministаr u međuvremenu, ne obаvestivši o tome grаđаne Srbije, odustаo od promocije nа koju je ponosan i pzvali su ga da u tom slučaju obrazloži zbog čega je to uradio.

Koalicija je Dulića pitala i zbog čega je predviđeno da nabavka usluga koje se odnose na tu promociju bude obavljena bez objavljivanja javnog poziva, kao i da li će, kao i prethodne dve godine, opet u pitanju biti preduzeće "Njuz vol" (News wall), koje je ekskluzivni zakupac oglasnog prostora na teniskom turniru "Serbia open".

"Da li je, kojim slučajem, i prošle godine ukupna suma od 20 miliona dinara, plus PDV, bila predviđena za sve promotivne aktivnosti u okviru kampanje 'Očistimo Srbiju', da bi na kraju sav novac završio za promociju te akcije na turniru 'Serbia open'", navodi se.

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je juče tužilaštvo da ispita, kako se navodi, "očigledne zloupotrebe" ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i pustošenje nacionalnih finansijskih resursa.

Koalicija je navela da će i ove godine za promociju akcije "Očistimo Srbiju" tokom održavanja teniskog turnira "Srbija open 2011." ministarstvo na čijem je čelu Dulić potrošiti 23,6 miliona dinara, odnosno 225.000 evra za akciju koja "ne služi ničemu osim prelivanju budžetskih sredstava na privatne račune".

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja saopštilo je, u odgovoru na te optužbe, da je planom javnih nabavki za 2011. godinu u svom budžetu izdvojilo ukupno 20 miliona dinara za sve aktivnosti u okviru akcije "Očistimo Srbiju" tokom cele godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: