Škundrić: Nisam srastao sa foteljom

Bivši ministar energetike Petar Škundrić demantovao je danas da je odugovlačio sa podnošenjem ostavke i tvrdi da ju je podneo kada i ostali ministri.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.03.2011.

09:39

Default images

On takoće navodi da je svoje razrešenje mirno prihvatio i da nije tražio od premijera Mirka Cvetkovića da se o tome raspravlja u parlamentu.

List Blic je danas objavio da je Škundrić poslednji je podneo ostavku premijeru, kao i da je ubeđivanje da podnese ostavku trajalo trinaest sati.

Iako su u jutarnjim časovima u sredu svi ministri bili obavešteni da do dva sata podnesu ostavke, Škundrić je to učinio tek u devet uveče, piše list.

Kako dodaju u tekstu, on nije želeo da podnese ostavku, već da se u parlamentu raspravlja o njegovom razrešenju, što su u vladi upravo želeli da izbegnu kako bi skratili proceduru.

Sve ostavke odavno su bile na stolu kod premijera Cvetkovića, a čekala se samo Škundrićeva, objavio je beogradski dnevnik.

Izvor lista iz vlade naveo je da je Škundrić "zatezao" jer nije poznato da li će ubuduće biti ambasador u Kini ili će otići na čelnu funkciju u Elektroprivredu.

Naši sagovornici tvrde da je vladajuća koalicija trenutno bliža da mu ponudi prvu opciju.

Srbija bi u utorak mogla da dobije novu, rekonstruisanu vladu, kako je najavila Slavica Đukić-Dejanović, predsednica Skupštine, koja očekuje da poslanici u ponedeljak počnu raspravu o predlogu premijera Mirka Cvetkovića o novim ministrima, da bi odluka o tome mogla da stupi na snagu u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: