Ne insistirati na prodaji Telekoma

Insistirati na prodaji Telekoma Srbije u ovom trenutku nema rezona, smatra Dušan Vujović, vodeći ekonomista u Svetskoj banci.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2011.

00:11

Default images

Vujović navodi da je Vlada očigledno krenula u prodaju Telekoma kako bi na kratak rok nadomestila priliv kapitala i dodaje da "nema ništa loše u toj ideji".

"Ona jednim udarcem obezbeđuje konkurenciju u telekomunikacijama, što je bitno, obezbeđuje priliv kapitala koji je Vladi važan u naredne dve-tri godine da pokrije rupe i obezbeđuje neki most između kratkog i srednjeg roka", kaže on.

Vujović, ipak, konstatuje da je "Vlada možda kasno shvatila da zbog kvaliteta pripreme i situacije na svetskom tržištu neće dobiti ponudu koju je očekivala pa je počela da se priprema za povlačenje iz prodaje".

"Od svih odluka Vlade u kojima ona menja mišljenje, ja mislim da je ova najbenignija. Insistirati na prodaji u ovom trenutku nema rezona. Do poslednjeg momenta, pred potpis, ministar ili premijer imaju pravo da odustanu", objašnjava on.

Ovaj stručnjak kaže da bi to možda bilo "razočaranje za javnost ili znak da nismo dovoljno vešti i stručni, ali to je još uvek mnogo bolje nego da potpišemo pogrešan sporazum" i dodaje da Vlada može i na druge načine da prikupi dopunska sredstva za premošćavanje jaza u finansiranju kao što je već uradila emitovanjem obveznica suverenog duga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: