Mas: Raste interes Nemaca za Srbiju

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas kaže da raste interesovanje nemačkih preduzeća za investiranje u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2011.

09:00

Default images

Mas je kazao da su nemačke investicije u Srbiju 2004. godine iznosile 278 miliona evra, dok u 2011. dostižu oko 1,5 milijardi evra.

"Srbija je uvek bila atraktivno mesto za nemačka preduzeća, a u poslednjih šest do devet meseci to značajno raste", kazao je nemački ambasador u Srbiji.

Mas je naglasio da je privredno povezivanje neophodno za investicije, pokretački duh, stvaranje radnih mesta i poboljšanje životnog standarda.

On je povodom zvaničnog pokretanja portala www.xyglobal.net za povezivanje preduzetnica iz Srbije i Nemačke rekao da iskustva preduzetnica iz Nemačke mogu da pomognu ženama koje pokreću biznis u Srbiji.

Portal xyglobal.net napravljen je po nemačkoj licenci i preduzetnicama iz Srbije omogućava povezivanje sa 1.500 nemačkih ženskih firmi koje su trenutno registrovane na sajtu. Projekat je realizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije, koje okuplja 200 članica preduzetnica.

„Ovaj portal pokazuje koliko je nemačko tržište povezano sa srpskim, a ključni faktor spoljne politike je podsticanje privredne saradnje što je bitno za Srbiju i Nemačku, koje zavise od trgovine“, istakao je Mas.

On navodi da nemačka preduzeća traže preduzeća u Srbiji na koja mogu da se oslone i u takva partnerstva ulaze sa ciljem dugoročne saradnje, a dobri lični kontakti su preduslov za odluke kako će se plasirati buduće investicije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: