Dačić: Škundrić radio dobro ali ide

Petar Škundrić neće više biti ministar u rekonstruisanoj Vladi Srbije a njegov resor će biti pripojen ministru Milutinu Mrkonjiću i ministarstvu infrastrukture.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.03.2011.

11:00

Default images

Premijer Mirko Cvetković objavio je danas da će rekonstruisana Vlada Srbije imati 17 resora, odnosno sedam manje nego do sada.

On nije naveo koja će još ministarstva biti spojena ili ukinuta, ali je kazao da će biti ukinuto i jedno od tri upražnjena mesta koja u vladi pripadaju stranci G17 plus.

Mediji su ranije objavljivali da će najverovatnije biti ukinut resor za Nacionalni investicioni plan.

"Poštujući princip dogovoren između G17 i DS, jedino realno i moguće je da se energetika pripoji infrastrukturi i onda je logično da Mrkonjić ostane na čelu tog resora", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik SPS-a Ivica Dačić. On je dodao da to ne znači da SPS ima loše mišljenje o radu ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića, već da ne želi da bude prepreka rekonstruciji vlade.

Dačić je naveo da bi rekonstrukcija mogla da bude i kvalitetnija da je prihvaćen princip o temeljnom preispitivanju odnosa i promeni resora bez obzira na to kome su pripadali kada je potpisivan koalicioni sporazum.

Dačić je rekao da socijalisti podržavaju rekonstrukciju i da je, nakon nje, potrebno da se definišu ciljevi vlade i da se kaže šta je realno učiniti u preostalih godinu dana njenog mandata.

Inače, premijer Cvetković će do ponedeljka saopštiti imena ministara.

Cvetković je rekao da će predlog izmena Zakona o ministarstvima biti u skupštini u ponedeljak.

"Poslovi na rekonstrukciji Vlade idu u odličnom pravcu, trenutno se radi na kadrovskim rešenjima, tačnije, još se traže adekvatna kadrovska rešenja za pojedine resore", rekao je Cvetković.

Cvetković je rekao da će u skladu sa zakonskim propisima i zahtevanom dinamikom u ponedeljak 7. marta ujutro Skupštini biti dostavljen predlog izmena i dopuna Zakona o minstarstvima i neke, kako je rekao, manje izmene Zakona o Vladi, jer su to pretpostavke rekonstrukcije.

On je rekao da će imena novih ministara javnosti biti poznata do ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: