FAS izvozi akumulatore u Belorusiju

Ugovor o isporuci akumulatora iz Fabrike akumulatura Sombor beloruskoj fabrici "Minski traktorski zavod" vredan dva miliona evra, potpisan je u Somboru.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 04.03.2011.

10:21

Default images

Generalni direktor koncerna "Farmakom MB" Miroslav Bogićević je rekao da planirana vrednost izvoza akumulatora u Belorusiju do kraja godine iznosi pet miliona evra.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je da će pokrajinske vlasti, putem finansiranja programa novih radnih mesta, krajem marta podržati otvaranje fabrike Belarus u Novom Sadu.

Za tu fabriku je obezbeđen prostor i od nje se očekuje velika korist za Novi Sad i za celu Srbiju, rekao je Pajtić.

Nova fabrika Belarus u Novom Sadu značiće zapošljavanje velikog broja ljudi u desetak kompanija širom zemlje, koje će biti uključene kao kooperanti, a domaćim poljoprivrednicima omogućiće da jeftinije dodju do kvalitetne poljoprivredne mehanizacije, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: