Dulić: Država spasava građevinu

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić kaže da država čini sve da pokrene građevinsku operativu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2011.

17:48

Default images

On navodi da će se u 2011. raditi na 244 gradilišta, kao i da će se do kraja mandata ove vlade graditi više od 6.000 stanova u Beogradu i još oko 1.600 socijalnih stanova u dvadesetak gradova.

“Ne postoji skoro nijedan grad u Srbiji u kome ove godine neće biti otvoreno najmanje dva ili tri gradilišta, na kojima će se graditi svi oni državni projekti koji nisu građeni u prošlosti, kao što su bolnice, škole, stanovi…”, istakao je Dulić.

Ministar je kazao da je će pomenuti projekti, koji će biti relizovani na osnovu Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije u uslovima krize, zaposliti građevince i podići kvalitet života građana.

Dulić je rekao da je država preduzela nekoliko važnih mera - davala subvencije za kupovinu stanova i nabavku domaćeg gradjevinskog materijala i počela realizaciju najvećeg projekta na prostoru bivše voždovačke kasarne u Beogradu “4. juli”, gde će biti izgrađeno 4.578 stanova.

On je naveo da će samo na tom projektu biti zaposleno odjednom 35.000 radnika i da će uskoro početi realizacija još jednog projekta u naselju “Dr Ivan Ribar”, gde će se graditi više od 1.000 stanova.

Dulić je kazao da je planirana i izgradnja socijalnih stanova koji će se prodavati po nižim cenama iili se davati u zakup najugroženijim kategorijama stanovništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: