Mas: Jagma Nemaca da ulažu u Srbiju

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas kaže da se kod ulagača, uključujući i nemačke, značajno povećava interes za Srbiju kao investicionu destinaciju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.03.2011.

17:05

Default images

On navodi da je u zemlji već tri i po godine i da nikada nije video tako aktivan interes nemačkih kompanija za ulaganja u Srbiju kao u prethodnih šest do devet meseci.

Mas je ukazao da nemačka ulaganja u Srbiju nisu pretežno usmerena na velike kompanije, već pre svega na mala i srednja preduzeća od 50 do nekoliko stotina radnih mesta.

On je naveo da je zadovoljan time jer nemačko iskustvo pokazuje da su mala i srednja preduzeća kičma privrede te zemlje, te da je 80 odsto radnih mesta u Nemačkoj u tim preduzećima.

Govoreći o mogućoj investiciji "Dojče Telekoma" u "Telekom Srbije", on je istakao da se radi o čisto poslovnoj odluci i da će, ukoliko se interesi dve kompanije poklope, dogovor biti postignut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: