Privredna banka dobitnik dana

Indeks najlikvidnijih akcija Beogradske berze Belex15 ojačao je 0,39 odsto, na 763,8 poena, dok je opšti Belexline dobio 0,14 odsto i završio na 1.427,04 poena.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.02.2011.

15:49

Default images

U trgovini je ostvaren promet od 113,4 miliona dinara (1,09 miliona evra).

Rastom od sedam i po procenata dobitnike kontinuirane trgovine predvodi beogradska Privredna banka [PRBN] a sledi Vino Župa [VINZ] sa plusom nešto većim od šest odsto i solidnim prometom od 2,69 miliona dinara.

Nešto više od dva odsto na vrednosti je dobila Agrobanka [AGBN], Tigar [TIGR], sa A listinga, poskupeo je malo više a Sojaprotein [SJPT], takođe sa A listinga, malo manje od procenat. Akcijama Sojaproteina se trgovalo za više od osam miliona dinara.

Gubitnike predvodi Progres [PRGS] padom cene od devet i po procenata dok su prioritetne akcije AIK banke [AIKBPB] pojeftinile tri i po procenta.

Hartije Aerodroma "Nikola Tesla" [AERO], sa A listinga, izgubile su dva i po procenta, Laste [LSTA] gotovo dva a Energoprojekta [ENHL], sa A listinga, nepun procenat. Više se trgovalo jedino akcijama Aerodroma, za 4,85 miliona dinara.

Najveći promet na kontinuiranom segmentu realizovan je akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS], sa A listinga, od 71,9 miliona dinara.

Među likvidnijim su bile i akcije Informatike [INFM] sa prometom od 7,67 miliona dinara.

Učešće stranih investitora bilo je oko 18 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija gotovo 27 a u prodaji nešto više od deset odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: