DRI kontroliše NSZ i Jat ervejz

DRI počela je danas kontrolu finansijskog izveštaja za 2010. godinu Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a sutra će početi kontrolu poslovanja Jat ervejza.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.02.2011.

14:24

Default images

"Ovih dana će početi kontrola poslovanja u prošloj godini određenih javnih preduzeća, Fonda PIO, Zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i budžeta Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Niša i Leskovca", rekao je predsednik Saveta DRI Radoslav Sretenović.

Kontrola budžeta Vojvodine će, prema njegovim rečima, trajati najmanje tri meseca, a Jata dva meseca. Na spisku javnih preduzeća u koja će ući državni revizori su, kako je najavio Sretenović, i novosadski "Vodovod i kanalizacija" i niška "Medijana'.

DRI je sredinom februara ove godine počela kontrolu finansijskih izveštaja za 2010. godinu četiri ministarstva, čime je počela revizija republičkog budžeta za prošlu godinu.

Revizori su trenutno u ministarstvima za odbranu, unutrašnje poslove, finansiju i ekonomiju i regionalni razvoj.

Do sada je DRI objavila izveštaje o kontroli republičkog budžeta za 2008. i 2009. godinu, a uskoro će predstaviti i rezultate revizije poslovanja u 2009. godini tri javna preduzeća - Skloništa Srbije, Elektromreže Srbije i Transnafta iz Pančeva.

DRI je nadležna za kontrolu oko 9.000 budžetskih korisnika, među kojima su i političke partije. Za sada državni revizori najavljuju da će proveriti kako partije troše novac poreskih obveznika samo u okviru kontrole završnog računa budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: