Veće subvencije za zaostale zahteve

Zahtevi građana za subvencionisane stambene kredite predati a neodobreni do 31. decembra prošle godine biće razmatrani po uslovima koji su važili prošle godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

12:04

Default images

Oko 150 građana će zbog odluke Vlade Srbije uštedeti nekoliko hiljada evra.

Država je ove godine uvela strože uslove za subvencionisane stambene kredite, pa su u nezgodnoj situaciji bili svi oni koji su podneli zahteve do kraja prošle godine a zajmovi im nisu odobreni.

Mnogi od njih žalili su se Blicu, posle čega smo skrenuli pažnju nadležnima na ovaj problem. Ubrzo posle objavljenih tekstova Vlada je najavila promene.

Država nekoliko poslednjih godina pomaže građanima da kupe stan subvencionisanjem kredita koje oni uzimaju kod komercijalnih banaka.

Svake godine donosi se uredba o tim merama i propisuju uslovi.

Država ove godine nije imala dovoljno para, pa je odlučila da smanji svoje učešće u kreditu sa 20 na 15 odsto, što povećava učešće građana sa pet na deset odsto i da ne plaća kamatu za svakog klijenta do 31. oktobra 2012. godine, što ukupno poskupljuje ceo kredit deset odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: