SIEPA: Investitore zanima Srbija

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) nije primetila pad interesovanja investitora za ulaganja u Srbiju, rečeno je u toj agenciji.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.02.2011.

09:07

Default images

Predstavnik SIEPA za odnose s javnošću Miloš Ćurčin rekao je da savetnici za strana ulaganja svakodnevno dobijaju pozive i upite od stranih firmi, ističući da se započeti projekti odvijaju prema planu.

Politička stabilnost je veoma važna kada se investitor odlučuje za izbor zemlje u koju će ulagati, zbog cega su se, prema njegovim rečima, neki investitori interesovali hoće li se predstojeće promene u vladi odraziti na ekonomsku politiku Srbije.

"Mi smo ih sve razuverili, naglašavajući da vlada ostaje stabilna i da se odnos države prema stranim investitorima neće menjati", rekao je Ćurčin.

Prema podacima SIEPA, strane investicije u Srbiju od januara do novembra prošle godine bile su nešto više od jedne milijarde dolara. U toj agenciji procenjuju da će ukupne strane investicije u 2011. biti četiri milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: