"Ne prodavati oružje diktatorima"

Organizacija Žene u crnom zatražila je da Srbija obustavi izvoz i prodaju oružja zemljama u kojima vladaju oružani sukobi sa opozicijom.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 27.02.2011.

15:01

Default images

Ova organizacija je pozvala zvaničnike Srbije da osude diktatorske i korumpirane režime u severnoj Afici i na Bliskom Istoku.

Žene u crnom podržale su učesnike nenasilnih protesta demokratskih snaga u Libiji i pridružile se zahtevima mirovnih pokreta da libijski režim Moamera el Gadafija prestane sa masakrom i zločinima protiv sopstvenih građanki i građana.

"Takođe podržavamo nenasilne proteste građanki i građana u severnoj Africi (Tunisu, Egiptu, Maroku, Alžiru), kao i zemljama Bliskog istoka (Bahreinu, Jemenu, Iranu) koji su hrabro i odlučno ustali protiv diktatorskih pljačkaških režima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su žene, masovnim i hrabrim učešćem u protestima u tim zemljama pokazale da ne pristaju na uloge koje su im nametnula patrijarhalna konzervativna društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: