Turizam je prioritet Vlade Srbije

Razvoj turizma je prioritet za Vladu Srbije, o čemu govori i činjenica da je postala član Izvršnog odbora Svetske turističke organizacije, kaže Goran Petković.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 25.02.2011.

10:28

Default images

Petković, državni sekretar za turizam, kaže da treba promovisati programe „tri u jedan“, odnosno spajati više manifestacija zajedno, jer se tako povećava turistička poseta.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac navodi da je Srbiju prošle godine posetilo 700.000 stranih turista, što je za šest odsto više turista nego 2009. godine.

"Svetska ekonomska kriza, vulkanski pepeo i druge prepreke u Srbiji su se osetile nešto kasnije, pa je u toku prve polovine prošle godine posećenost bila nešto lošija, dok je u drugoj polovini zabeležen rast turističkih poseta", kazala je Plamenac.

Ona je rekla da je Srbija nedavno na sajmu turizma u Briselu bila zemlja partner i da je TOS u Milanu prošle nedelje imao zapaženu promociju, dodajući da je promocija turizma Srbije u inostranstvu ove godine počela mnogo ranije.

Direktorka TOS-a je rekla da predstoje promocije u Berlinu, Moskvi i Geteborgu i izrazila očekivanje većih poseta stranih turista u Srbiji ove godine.

Plamenac je podsetila da TOS na ovogodišnjem sajmu turizma promoviše tri festivala u 10 dana, a to su Nišvil, Guča i Beogradski Birfest.

"Uz sve to, mi promovišemo gradove i aktivni odmor iz Beograda, ruralni turizam, nautički turizam i Dunav u godini usvajanja Dunavske strategije", naglasila je direktorka TOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: