Za Grošnicu vojsci 660 mil. dinara

Ministarstvo odbrane dobiće 660 miilona dinara za izgradnju novih magacina površine 25.000 m2, na ime nadoknade za magacinski prostor u kasarni u Kragujevcu.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 22.02.2011.

11:07

Default images

Odlukom Vlade Srbije, kasarna u Grošnici ustupljena je Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, pošto je država odustala od planirane izgradnje slobodne zone u Korman polju zbog višemesečnih protesta vlasnika zemljišta, navodi se u dokumentu Vlade Srbije.

Istom odlukom Ministarstvo odbrane je zaduženo da odmah omogući geološko ispitivanje zemljišta kao i ulazak potrebne mehanizacije i opreme za početak pripremnih radova, kao i pristupna tu lokaciju potencijalnim ulagačima.

Kasarna Grošnica, površine 29 hektara, u kojoj će biti formirana slobodna industrijska zona nalazi se na oko 500 metara od matične „Fijatove“ lokacije u Kragujevcu.

Prema nezvaničnim informacijama, proizvodne hale šest „Fijatovih“ kooperanata, ukupne površine 150.000 kvadratnih metara počeće da se grade u maju ove godine.

Očekuje se da će nove fabrike biti izgrađene do septembra, posle čega će početi proizvodnja auto-delova za novi model „Fijatovog“ automobila, čija je probna serija planirana za kraj ove godine, a serijska proizvodnja u martu 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: