Impol Seval ulaže još 27 mil. evra

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je sa kompanijom „Globus Srl Torino-Italija“ potpisala ugovor o isporuci opreme za bojenje i ravnanje aluminijuma.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.02.2011.

09:39

Default images

Fabrika je saopštila da je na taj način označen početak drugog investicionog ciklusa od 27 miliona evra.

U Impolu navode da je u nabavku novih tehnoloških linija i modernizaciju fabrike do sada uloženo više od 43 miliona evra.

Direktor Impol Sevala Ninko Tešić je naveo da je pored tog ugovora potpisan i ugovor o izradi čelične konstrukcije, kada, instalacija i druge prateće opreme za realizaciju tog projekta sa Impol Seval Tehnikom, ukupne vrednosti 1,5 milion evra.

"Za građevinske radove, infrastrukturne priključke, montažu opreme i ostale prateće opreme neophodno je uložiti još oko dva miliona evra, tako da očekujemo da će ukupna vrednost projekta za bojenje traka i limova biti oko 14,5 miliona evra", rekao je Tešić.

On je istakao da će projekat biti realizovan prema najstrožim evropskim ekološkim normama za zašitu životne sredine, energetske efikasnosti, bezbednost i zdravlje na radu.

Kako je dodao, "realizacijom tog projekta Impol Seval će moći da ponudi svetskom tržištu bojene proizvode od aluminijuma visokog kvaliteta, što će istovremeno biti osnova za dalja ulaganja u finalizaciju proizvoda, povećati kapacitete hladno-valjanih proizvoda i poboljšati strukturu proizvoda ka proizvodima sa većom vrednošću".

Nekadašnju Valjaonicu aluminijuma Sevojno pre osam godina tenderski je privatizovao Impol iz Slovenske Bistrice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: