Cvetković: Dinkić je radio loše

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je resor ministra ekonomije Mlađana Dinkića imao loše rezultate i da je zato pokrenuo postupak za njegovu smenu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.02.2011.

20:31

Default images

Cvetković dodaje da je zato pokretanje postupka za razrešenje ministra Dinkića pravovremena odluka u najboljem interesu građana.

"Ja sam gledao učinak je Dinkića i njegovog resora. Za glavni problem s kojim se suočava Srbija - nezaposlenost, koji je u njegovim resorima i za koji su uložena značajna sredstva iz budžeta, dao je najlošije rezultate", kazao je on.

Cvetković je rekao da bi se pitanje Dinkićeve smene, iako izazvano incidentom sa državnim sekertarom u Ministarstvu finansija Slobodanom Ilićem u vezi sa Gorenjem, postavilo i inače u sklopu rekonstrukcije Vlade. Premijer objašnjava da "Vlada ne može da funkcioniše ako njeni pojedini članovi izlaze sa različitim stavovima, i vladin autoritet se ugrožava ako član vlade izlazi sa stavovima koji su suprotni vladi ili ako u njoj ima nesuglasica".

"Ministar mora da bude odgovoran za sve što izgovori, a Vlada mora biti složna", izjavio je predsednik Vlade Srbije i dodao da će se u narednim danima razmatrati pitanje rekonstrukcije Vlade i učinak svih ministarstava.

Cvetković je rekao da odluku nije doneo da bi izazvao prevremene izbore već da bi Vlada bila efikasnija i ponovio da je odluka "personalna" i da nije usmerena protiv G17 plus. Kako je rekao, o rekonstrukciji Vlade govoriće se u naredne dve nedelje jer bi, kako je naveo, trebalo uneti novu energiju i izaći sa "novim ljudima".

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković kaže da je vladi potrebna nova energiju i da se sada pružila dobra prilika da sa novim i jakim ljudima završi preomene koje su neophodne.

Dinkiću će mandat prestati ukoliko predlog za njegovo razrešenje podrži većina, odnosno najmanje 126 poslanika u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: