Đilas: PKB postaje profitabilan

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) već sada postaje profitabilno preduzeće.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

19:05

Default images

On dodaje da će PKB od ovog kvartala dobijati punu premiju za mleko, odnosno pet dinara po litru.

"PKB smo preuzeli u trenutku kada je otkupna cena bila svega 26 dinara, mi danas prodajemo mleko onima koji ga od nas kupuju po ceni od 34 dinara, a sa ovom premijom koju nam daje ministarstvo poljoprivrede došli smo do 39 dinara", rekao je gradonačelnik.

Đilas je napomenuo da PKB postaje profitabilan "čak i sa velikim brojem radnika", a dobit preduzeća će najpre biti usmerena na vraćanje dugova i obaveza.

"Kada imate u vidu koliko ćemo para da uštedimo što PKB nije prodat velikim privatnim kompanijama, pa ne moramo sada od njih da otkupljujemo za više desetina miliona evra zemljište za prilazne puteve mostu Borča - Zemun, onda se shvati koliko je bila pametna odluka da se ovo preduzeće ne prodaje", istakao je gradonačelnik.

Đilas je izrazio uverenje da se u Beogradu u narednih godinu dana od poljoprivrede "može napraviti nešto što će biti korisno za celu Srbiju".

Vlada Srbije i Grad Beograd potpisali su u maju 2010. ugovor o prenosu vlasništva nad PKB-om sa države na Beograd, a grad poseduje 99,5 odsto vlasničkog udela u ovom akcionarskom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: